vijvertechniek
Vijverpompen, vijverfilters en overige vijvertechniek

Vijvertechniek informatie

Met vijvertechniek helpen we de natuur een handje

Hoe natuurlijk we een vijver ook willen maken, helemaal zonder technische hulpmiddelen is een vijver moeilijk succesvol levend in stand te houden.
Het vijverwater zal immers door een vijverpomp in beweging moeten worden gebracht om vervolgens gezuiverd te worden door een of ander type vijverfilter.
Zonder dat, zouden vissen en planten het niet lang volhouden in uw vijver en de aanleg van een vijverinstallatie hoe minimaal ook, is noodzakelijk.
Ook is het zonder technische voorzieningen onmogelijk om het rustgevende gekabbel en gekletter van water in uw tuin te realiseren.

Gelukkig is er tegenwoordig veel goede speciaal op vijvers gerichte techniek beschikbaar en kant en klaar te koop.
De aangeboden producten variëren van speciale handige slangdoorvoeren voor vijverfolie, eenvoudige pompen voor fonteinen en watervallen tot diverse types geavanceerde biofilters en technische filterinstallaties voor de meest veeleisende koibezitters.
Afhankelijk van de behoefte en het type vijver is er van alles te koop maar ook is er heel veel zelf te maken, als u daar aardigheid in zou hebben.
Dat is leuk om te doen en vaak nog heel voordelig ook.

Ook hebben we een compleet en zeer uitgebreid dossier opgesteld over het moerasfilter of helofytenfilter.
Naar onze mening de mooiste en meest natuurlijke manier van filtering van vijverwater.
Dit dossier behandelt de eigenschappen, een compleet stappenplan voor het (zelf) bouwen en onderhouden van zo'n filter, maar ook welke planten er in thuis horen.

Ga naar het uitgebreide dossier over de aanleg en werking van een plantenfilter of helofytenfilter
Lees hier alles over technische filters voor de vijver