Vijverplanten zijn de longen van de vijver
Vijverplanten, mooi en nuttig

Vijverplanten en waterplanten

De longen en natuurlijke zuiveraars van uw vijver
Een vijver zonder planten is nagenoeg ondenkbaar.Of het nu oeverplanten zijn, moerasplanten, zuurstofplanten of andere waterplanten, ze zijn allemaal op hun manier nuttig en een genot om naar te kijken.Ze bieden ze een mooie aanblik, laten u genieten van de meest prachtige bloemen en zorgen ervoor dat uw vijver op een natuurlijke manier in uw tuin overgaat.De vissen, andere vijverdiertjes en zelfs vogels en insecten leven graag tussen en met de planten in en bij de vijver.
Waterplanten zijn ook onmisbaar voor de zuurstofvoorziening en de filtering van het vijverwater.
Zonder de aanwezigheid van planten zou het natuurlijke evenwicht in uw vijver al snel verdwijnen en zou deze snel veranderen in een dode stinkende poel vol algen.
Zelfs bij vijvers waarin planten niet mogelijk zijn zoals in een vijver met plantenetende koikarpers, is het tendens om een extra vijvertje met moerasplanten aan te leggen dat zorgt voor de aanvoer van gezuiverd en zuurstofrijk water.
Door toepassing van zo'n natuurlijk plantenfilter hoeven de koiliefhebbers niet voortdurend het water te verversen.
Ook bij de aanleg van de steeds meer populair wordende zwemvijvers wordt de zuiverende werking van planten ingezet.
Er is namelijk niets zo heerlijk als zwemmen in chloorvrij, gezond, helder en door de natuur zelf gefilterd water.
Zeg nu zelf, het is toch ideaal als je lekker kunt zwemmen omgeven door al die prachtige planten die het water hebben gezuiverd?
Er is geen filtertechniek te bedenken die zo ingenieus werkt als waterplanten.
Als je dan bedenkt dat er zeker geen techniek is die even mooi is om naar te kijken, dan is er reden genoeg om op deze website uitgebreid aandacht aan de vijverplanten te schenken.
Tip!
Voor een goede ontwikkeling van vijverplanten is een waterhardheid nodig van minimaal 8 gH.